Bangkok: aventură și mahmureală

Cristian Nicola
Asia Expeditii si aventuri Thailanda

3 prieteni, 3 bagaje, un drum lung și entuziasm pentru ceea ce urma să ne aștepte. Sună ca un remake după Hangover 2? Dragii mei, bine ați venit alături de mine în Bangkok!

3 prieteni, 3 bagaje, un drum lung și entuziasm pentru ceea ce urma să ne aștepte. Sună ca un remake după Hangover 2? Dragii mei, bine ați venit alături de mine în Bangkok!

Dacă zborul nu ne-a căpiat destul, ajungem în Thailanda, iar căldura, umiditatea și poluarea o vor face cu siguranță. Cu toate acestea, la ieșirea de pe aeroport, imediat farmecul metropolei te cuprinde și pulsul tău se aliniază instant cu cel al orașului. Rămâi alături de mine până la final să vezi cum este să cumperi direct de pe șinele de tren sau să simțim împreună viața de noapte a acestei capitale ca un furnicar!

Ajunși la cazare, fiecare a avut parte de un somn binemeritat. A urmat primul nostru impact real cu Bangkok, prostituatele și go go barurile din faimoasa piață a sexului Nana Plaza. Dacă alegi să îți petreci seara în această piață, fii totuși atent la locație. Alege un bar în care femeile sunt femei, sunt destul în care show-urile sunt la înâlțime, costumele și dansul fac și ele parte din farmecul acestor frumoase asiatice.

 

Am trăit puțin din agitația orașului cu seară înainte, a doua zi fiind vremea să ne conectăm și cu natura. “Înarmați” toți cu pantalonii specifici zonei și cultului budhist, mergem spre provincia învecinată Samut Songkram. E un fel de Sector Agricol al Bangkok-ului, care deține câteva atracții foarte speciale, inclusiv o deltă.

Primul obiectiv-Wat Bang Kung, Templul din copaci. Impresionant la acest templu nu sunt dimensiunile, sau grandoarea. Din contră! Este un templu mic, sub forma unui cub de 10 m pătrați, dar care impresionează prin  faptul că, dintre cărămizile micul lăcaș au crescut trei arbori din familia banianului (un soi de ficus), care astăzi îl îmbracă literalmente în rădăcinile lor imense.

 

Plecăm din templu, puțini înfometați, să descoperim creativitatea și ingeniozitatea negustorilor thailandezi, Piața ferată- Mae Khlong Market. Da da, ai citit bine, ca să nu mai plătească taxe de piață, micii comercianți din zona Mae Khlong și-au așezat tarabele fix pe calea ferată care vine de la Mahachai. Să fie clar: nu lângă, ci pe calea ferată.  Legumele, fructele, peștele proaspăt și fructele de mare sunt întinse pe tot terasamentul, inclusiv între șine. Când negustorii aud goarna trenului, strâng imediat și în sincron prelatele tarabelor, lasănd trenul să treacă, apoi și continuă activitatea. Acest real spectacol se întâmplă de 4 ori pe zi, deci ai toate șansele să asiști!

 

 

 

 

 

 

 

E aproape seară, așa că noi părăsim Piața Ferată pentru a cina într-o altă piață interesantă a Bangkok-ului, Piața Plutitoare Amphawa. Pe lângă fructe, legume, dulciuri și artizanat, Amphawa este celebră pentru minunatele preparate marine gătite și servite direct de pe bărcuțele-bucătărie care patrulează canalele. Te poți încrede că peștele, calamarii sau scoicile pe care le savurezi aici sunt proaspete. Marea e la doi pași.

După o cină așa copioasă , noi ne continuăm periplul vieții de noapte în “ Orașul Îngerilor”. Să fie chiar doar îngerași pe străzi după lăsatul întunericului? Asta o să te las pe tine să observi în pozele de mai jos. Eu nu dau mai multe detalii, doar că ne vedem mahmuri de dimineață pentru ultima zi petrecută în capitala Thailandei.

 

 

 

 

 

 

 

‘Neața! Capul e greu, dar mai greu ar fi pentru noi să nu ne bucurăm de ultima zi petrecută aici! Azi ne-am propus să vedem orașul propriu-zis. Și cum am putea face mai bine asta decât de pe Chao Praya, marele râu care-l taie șerpuit de la nord la sud. Transportul în comun pe râu are două mari avantaje: evită traficul amețitor care blochează metropola și te duce la cele mai interesante obiective ale capitalei : Wat Pho, Wat Arun sau Palatul Regal. Ia-ți un bilet de vaporaș rapid și oprește-te unde ți se pare interesant.

Pe lângă aceste obiective îți mai recomand și Chine Town ( unde vei găsi să cumperi absolut tot ce îți trece prin minte), Piața de flori Pak Klong Talad ( pasionații de flori vor putea admira aici toate soiurile de flori pe care pământul Asiei le oferă) și locul unde se cuvine să închei cele 3 zile de poveste ale Bangkok-ului , Asiatique The Riverfront, complexul care adună laolaltă galerii comerciale, restaurante gourmet, săli de spectacol și, mai nou, un parc de distracții în toată regula. Chic și cosmopolit, cu de toate pentru toți!

Au fost 3 zile pline, cu multă distracție, mâncare bună și proaspătă, agitatație, spiritualitate, natură. Ce mai, parcă le-am trăit pe toate într-un timp relativ scurt. Dar ce credeai că părăsim așa ușor Thailanda?

Te aștept să trăiești alături de mine și următoarea experiență din Phi Phi Islands. Oare a fost mai relaxant? Călătorule, îți mulțumesc pentru companie și te aștept să decoperim împreună! Stay tuned!

Lasa un comentariu

Nicola Cristian
world traveler

Imi pare bine de cunostiinta!
Eu sunt Cristian, calator pasionat si militant impotriva ideilor preconcepute si a etichetelor puse pe nedrept!
Ce se intampla aici? Iti povestesc despre experiente memorabile, cat si despre locuri inedite de pe mapamond.
Vreau sa te scot din anxietatea urbana si sa te inspir pentru urmatoarea ta calatorie.

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this